חשיבות האכילה המשותפת עם המשפחה, והבעייתיות שבכך
- sweet&healthy
- 22 בספט׳ 2020
- זמן קריאה 2 דקות
כיצד לאכול בריא, ובמידה, בתקופה זו של ארוחות חג גדולות (גם אם יש שוב סגר...)
אנחנו אוהבים ורגילים לציין כמעט כל מאורע משמח בארוחה גדולה ולא תמיד הכי בריאה, בייחוד בתקופות של החגים. כאשר יש לפנינו מספר חגים (וארוחות חג...) ברצף, הדבר בהחלט עלול ליצור בעיה מסוימת למי שמעוניין לשמור על תזונה בריאה ומאוזנת. לפעמים לא נעים לנו לסרב שוב ושוב לסבתא/ לאמא/ לדוד שמפצירים בנו "רק לטעום" או לקחת עוד מנה מהתבשיל ההוא או מהקינוח הזה...

מנסיוני האישי, יש כמה דרכים יעילות כיצד להתמודד עם סוגיה זו של ארוחות משפחתיות:
א) לא להגיע לארוחת החג מורעבים לגמרי! הרעב העז עלול להפריע לשיקול הדעת שלנו ולהביא אותנו לזלילה בלתי מבוקרת מכל הבא ליד.

ב) להחליט מראש בתחילת הארוחה (או עוד לפניה) מאילו מנות כן נבחר לטעום בכמות סבירה ולא מופרזת, וליהנות מכל ביס, ועל אילו מנות עדיף שנוותר מראש כדי לא להגיע למצב שבו הגזמנו בכמויות ונסחפנו לאכילת יתר.

ג) להכין מראש ולהביא איתנו לארוחה מספר מנות בריאות וטעימות. כך נוכל לאכול עד להגעה לשובע נעים (שוב, בכמות מותאמת לצרכי הגוף שלנו ולא בהפרזה), וכמובן נציע גם לקרובי המשפחה לטעום. אולי בדרך זו גם נעודד קרוב משפחה להצטרף למסע לעבר תזונה בריאה יותר וחיים בריאים יותר! לאחר מכן, כשאנו די שבעים, קטן הסיכוי שנתפתה לאכול יותר מידיי (או לאכול בכלל) מהמנות הפחות בריאות שעל השולחן.
בסופו של דבר, מינון היא מילת המפתח כאן. גם אכילה מופרזת ממזונות בריאים לחלוטין עלולה לגרום להשמנה...

גם אם החלטתם בסופו של דבר כן לאכול יותר בדרך כלל, או פחות בריא מבדרך כלל – זה בסדר! מארוחה גדולה אחת או שתיים סביר שלא ייגרם נזק רציני לבריאותנו, כל עוד נזכור לחזור במהרה לתזונה הבריאה שבחרנו לאמץ.

אשמח שתשתפו אותי בתגובות בהצלחות הקטנות (והגדולות) שלכם במהלך ארוחות חג (או כל ארוחה משפחתית חגיגית), ארוחות שהכילו בעיקר מאכלים לא בריאים לכל הדיעות.
כיצד אתם נערכים השנה לקראת הארוחות המשפחתיות הרבות הצפויות לנו בתקופת החגים?
תוכלו גם לכתוב לי למייל yael4health@gmail.com
אני מראש מכינה רק מאכלים בריאים כמו המון סוגי סלטים. מירקות טריים ומבושלים. בשר רזה או עוף ודגים בתנור בלי עוגות רק פירות