מה לעשות כשאנו רעבים במהלך צום בריאותי?
- sweet&healthy
- 10 באוק׳ 2021
- זמן קריאה 2 דקות
6 טיפים פרקטיים וחשובים למניעת רעב מוגזם במהלך צום בריאותי:
כבר ברור לנו שלצומות בריאותיים יש יתרונות רבים עבורנו. החלטתם לפצוח בשילוב צום במהלך סדר היום שלכם. אפילו התחלתם לצום ואתם כבר מספר שעות בצום. כל הכבוד לכם! אך לפתע, תחושת רעב מציקה מתחילה להתעורר בקרבכם. מה לעשות? הרי אתם בוודאי לא רוצים לסיים את הצום כה מוקדם...

אז כדאי לעזור לכם להסתגל כהלכה לשגרה במהלכה אתם צמים חלק מהיממה גם לאחר צום שנת הלילה, ריכזתי עבורכם מספר טיפים שימושיים כיצד להתכונן לצום בצורה אופטימלית, וכיצד להתמודד עם תחושות רעב במהלכו:
1. חשוב להכין את הגוף לקראת כל צום, גם לקראת צום לסירוגין קצר יחסית. המטרה העיקרית היא לשמור על רמות גלוקוז (=סוכר) יציבות בדם. לשם כך עלינו תחילה לאכול ארוחות עשירות בחלבונים ובשומנים טובים. כך הגוף לא יחוש במחסור בערכים תזונתיים הכרחיים בשלב מוקדם של הצום. אם לפני הצום נאכל ארוחת עתירת פחמימות ריקות - רמות האינסולין בדם יזנקו במהירות, וזמן קצר לאחר הארוחה יתעוררו אצלנו תחושות רעב וחשקים לפחמימות וסוכרים. אם אנו מורגלים תקופה ארוכה בתזונת עתירת פחמימות, נפתח עמידות לאינסולין, מה שיגרום לעליות וירידות חדות ברמות הסוכר בדם. נזכור שאינסולין הוא הורמון שגורם לאגירת שומן. על כן אנו רוצים לשמור על רמות אינסולין נמוכות ויציבות ככל האפשר.
2. נגדיר מראש כמה שעות בערך אנו מעונינים לצום היום. ניערך בהתאם לגבי מערך הארוחות שלנו ושל בני משפחתנו ונכין מראש מה שניתן, כדי למזער התעסקות בהכנת מזון במהלך שעות הצום.
3. אוכל משפיע על מצב הרוח והלך הרוח שלנו. בדרך כלל אכילה גורמת לנו לתחושות חיוביות של שמחה, סיפוק, הנאה, רגיעה ו/או התלהבות. אם נדאג מראש לתעסוקה ופעילות ב"זרימה" במהלך שעות הצום, יורדת הסבירות שנהרהר אודות אוכל או שתתעורר אצלנו תחושת רעב, בין אם רעב פיזי אמיתי, או רעב רגשי מתוך שעמום או הרגל. get busy!
4. נקפיד לשתות הרבה מים לפני הצום ובמהלכו (אלא אם בחרתם הפעם בצום "יבש"). זכרו! אל תתחילו בצום יבש אם עדיין אינכם מורגלים בצום רגיל או בצום ארוך יחסית. תמיד התייעצו תחילה עם הרופא המטפל כדי למנוע התייבשות או תחושת עילפון. כדי להתמודד עם תחושת חולשה, שנפוצה בתחילת מעבר לשגרה של צום לסירוגין, ניתן להוסיף למים מעט מלח ים או ליטול תוספים להשלמת מינרלים, בהתייעצות עם הרופא המטפל.
5. ניתן להיעזר במדידת רמות הסוכר בדם במהלך הצום, בייחוד אם יש לכם נטייה לרמות סוכר לא יציבות, או שאובחנתם עם טרום סכרת או סכרת.
6. כשם שחשוב לאכול לפני הצום ארוחה מזינה ובריאה עשירה בחלבונים ושומנים טובים, כך גם חשוב לסיים את הצום בארוחה המבוססת על חלבון ושומן בריא, ולא אוכל מתועש ומעובד עתיר בפחמימות ריקות! אלה עלולות להרוס את ההישגים הבריאותיים שהשגתם במהלך שעות הצום.
אם יש לכם שאלות נוספות, אשמח לשמוע מכם, כאן בתגובות (ניתן דרך אפליקציית WIX שנקראת כעת גם spaces). תוכלו גם לכתוב לי למייל yael4health@gmail.com
אשמח לקבל גם בקשות והצעות לנושאים בריאותיים שונים שתרצו שאאסוף עליהם מידע מהימן ואכתוב עליהם פוסטים מושקעים נוספים.
נשתמע :)
Comments