איך לבחור בסוג האימון הגופני? 6 שיקולים חשובים
- sweet&healthy
- 29 בספט׳ 2020
- זמן קריאה 3 דקות
אם זכור לכם, באחד הפוסטים המשעשעים שכתבתי, שיתפתי אתכם בחוויה אישית מגיל ההתבגרות שלי, תקופה שבה גיליתי את חדוות עולם הפעילות הגופנית דרך תכנית האירובי הטלוויזיונית הנודעת "גוף בתנועה". בתקופה זו גיליתי חלק מהיתרונות של העיסוק בפעילות גופנית בקביעות, וכן את ההנאה שאפשר להפיק ממנה. עד לאותו גילוי ממש שנאתי את שיעורי הספורט בבית הספר, בעיקר בתיכון.

אני סבורה שאם יבצעו במערכת החינוך שינויים מהותיים באופיים של שיעורי החינוך הגופני, בעיקר בבתי הספר התיכוניים, הרבה יותר אנשים יבינו כבר מגיל צעיר את החשיבות ואת ההנאה המרובה שבעיסוק בפעילויות גופניות ובתנועה בכלל. כך נוכל לחנך ביתר קלות את הדורות הבאים לשלב בחיי היומיום שלהם תנועה ופעילויות ספורטיביות, במקום לרבוץ שעות על גבי שעות בבהייה פאסיבית במסכים. בעקבות כך גם בריאותם של ילדינו תשתפר בצורה משמעותית. אני בטוחה שגם עבורכם זוהי מטרה מקודשת, הלא כן? אז עד שנצליח לגרום למערכת החינוכית לבצע שיפורים נחוצים בחינוך הגופני במסגרות החינוכיות, בואו נעזור לילדים שלנו בעזרת דוגמא חיובית.

אז קדימה - נתחיל (או נחזור) להתעמל כבר היום! יהיה נפלא כמובן אם גם נזמין את הילדודס להצטרף אלינו לאימון ביתי כזה או אחר (אימון שכמובן מתאים ליכולות שלהם ולגיל שלהם). מצרפת לכם כאן סרטון אימון גופני קליל וקצר שמתאים לאימון הורה-ילדים:
כעת, לאחר שהתחממנו קצת באימון עם הילדים, בואו נבחן יחד שיקולים שכדאי לחשוב עליהם, לפני שנבחר עם איזה סוג אימון נתחיל להתעמל בתקופה הקרובה.
6 קריטריונים שחשוב לשקול לפני בחירת סוג אימון כזה או אחר:
1. ניסוי וטעייה: בטווח הקצר, נסו בכל פעם 2-3 סטים של אימונים מסוג שונה במשך שבוע, ובדקו עם עצמכם: איך הרגשתם במהלך האימונים? ולאחריהם? אם תגובתכם חיובית, המשיכו בכך.
2. בטווח הארוך, מומלץ לשלב סוגים שונים של אימונים, בכדי למנוע מהגוף להסתגל אליהם לחלוטין. אם תבצעו בכל פעם את אותם התרגילים ובאותו הסדר בדיוק- היעילות של האימון תפחת באופן משמעותי עם הזמן. זאת משום שהגוף שלנו שואף למינימום מאמץ ובהדרגה "חוסך" שריפת קלוריות. מאותה סיבה בדיוק לא כדאי לצמצם יותר מידיי את כמות הקלוריות שאנו צורכים (- למי שטורח לספור קלוריות).



3. חשוב לקחת בחשבון גם את ההעדפות האישיות שלכם לסוג האימון. הרי הגיוני ביותר שאם אתם נהנים למדיי מהאימון, כך גם תעלה הסבירות שגם תתמידו בשגרת האימונים בטווח הארוך. זכרו- תוצאות של פעילות גופנית לא ייראו מיד, אלא ייקח להן קצת זמן. כך גם לגבי שינוי חיובי בתזונתכם. אבל האמינו לי- ממש שווה להתמיד ולהמתין בסבלנות... 😊



4. בדקו גם היכן אתם מעדיפים להתעמל: האם יותר קל וכיף לכם להתמיד כשאתם מתעמלים בפרטיות של ביתכם מול סרטון של אימון ביוטיוב? (-זו הדרך המועדפת עליי, ולא צריך למצוא בייביסיטר ולבזבז זמן בנסיעה לחדר כושר). אולי דווקא להתעמל עם או ליד אנשים אחרים בחדר כושר מעלה לכם את המוטיבציה להתאמן?


5. מטרת האימון הגופני: לפני שתבחרו סוג כזה או אחר של אימון גופני, הגדירו לעצמכם מהי המטרה העיקרית שלכם. האם אתם מעונינים לשרוף שומן גוף? - אימון בעצימות גבוהה (H.I.I.T) יתאים כאן. האם אתם רוצים לחזק ולבנות מסת שריר? - אימון התנגדות הגוף או אימון משקולות יכול לעבוד היטב. האם אתם צריכים להוציא אנרגיה ולפרוק מתחים? - אימון קרדיו דאנס קצבי עשוי להתאים. האם רמת האנרגיה ירודה וממש לא מתחשק לכם היום לבצע "אימון מסודר" מתחילתו ועד סופו? לא סוף העולם. אם אתם רוצים להרים קצת את האנרגיה, תוכלו פשוט לשים מוזיקה קצבית אהובה, ולהתחיל לרקוד ולהשתולל, לבד או עם בני המשפחה.



6. מגבלות בריאותיות: אם אתם סובלים מבעיה בריאותית כלשהי, כגון כאבי גב או בעיות בברכיים, תצטרכו כמובן לקחת זאת בחשבון כשאתם בוחרים סוג אימון מתאים. התייעצו קודם עם הרופא המטפל וקבלו ממנו המלצות לסוגי פעילות גופנית שתהיה בטוחה עבורכם וברת-ביצוע לטווח ארוך.

תנועה אכן יכולה להיות כיפיית, וכבונוס היא מחזקת ומעוררת את הגוף, ומשפרת את מצב הרוח! 😊
שתפו אותי - אילו סוגי אימונים גופניים ניסיתם כבר?
לאילו סוגים של פעילות גופנית התחברתם במיוחד?
כמה פעמים בשבוע החלטתם להתעמל בשלב זה?
האם אתם מעדיפים להתעמל בשעות הבוקר, הצהרים או הערב?
תוכלו גם לכתוב לי למייל yael4health@gmail.com
אתם רשומים לניוזלטר? עוד לא?? אז איך תקבלו ממני עדכונים חשובים?! הירשמו בתיבת הרישום שבתחתית עמוד הפוסט, או בדף הבית של האתר.
נשתמע :)
Σχόλια