למי אתם פונים כשקצת קשה לכם?
- sweet&healthy
- 13 באוק׳ 2020
- זמן קריאה 3 דקות
חשיבות התמיכה הרגשית במהלך כל מסע אישי, ו-3 שלבים שיעזרו לכם
הפוסט היום יהיה קצר יחסית לפוסטים אחרים בבלוג שלי, אך הוא עוסק בנושא חשוב מאוד: הלך הרוח והתחושות הפנימיות שלכם.
מאחר וזהו בלוג שעוסק בבריאות מנקודת המבט האישית שלי ובהעשרה בידע הקשור לעולם הבריאות, אתמקד יותר במעבר לאורח חיים בריא. יחד עם זאת, כל מה שאכתוב כאן ניתן ליישום גם בתחומי חיים שונים.
יתכן מצב בו בחרתם לצאת למסע של מעבר לאורח חיים בריא, בעוד ששאר בני משפחתכם החיים עימכם אינם מעוניינים להצטרף למסע הבריאות ונחושים בשלב זה להמשיך לאכול מזונות פחות מזינים ואולי אף מזונות שמהווים פיתוי וסוג של "טריגר" עבורכם, כאשר אתם מנסים להתמיד באכילה בריאה. במקרים אלה חשוב במיוחד קיומו של גורם תומך כלשהו.

הגורם התומך יכול להיות חבר/ה מהסביבה הקרובה, מכר/ה מהרשתות החברתיות עם עניין משותף בבריאות, או איש מקצוע. כך ברגעים של קושי וחשש להיכנע לפיתויים המצויים סביבנו, נוכל לצלצל או לשלוח הודעה לאותו גורם תומך שהגדרנו לעצמנו מראש, לקבל חיזוק ועידוד, ואולי גם עצה טובה.


לעיתים אנו חשים תחושת מחנק, מעין תחושה של "הצפה" רגשית. הסטרס והדאגות מציפים את מחשבותינו. פעמים רבות זה קורה כאשר אנו נוטים לקחת יותר מידיי מחוייבויות וציפיות על עצמנו, כאשר ממילא אנחנו כבר עמוסים. אנשים שיש להם צורך לרצות אחרים, עשויים לסבול מכך לעיתים קרובות יותר. אין הכוונה להתקף חרדה בהכרח, למרות שאם לא נתייחס לעניין ובמקום זאת נמשיך להעמיס על עצמנו מבחינה רגשית, התקף חרדה עלול להתפתח בהמשך בדרך.

מה לעשות במקרים של הצפה רגשית?
עדי מאור סיסו, מומחית "היי פרפורמנס" ובעלת העסק המשגשג "אפקטיבית" שעוזר להמוני נשים שאפתניות בארץ ובחו"ל, מתארת שלושה שלבים שיעזרו לנו להתמודד עם מתח רגשי. כתבתי כאן את הפרשנות האישית שלי לדבריה.
ראשית עלינו לפרוק את המחשבות השליליות והמלחיצות. ננסה לבצע "הארקה", כלומר פריקת אנרגיה שלילית במטרה להקל על עצמנו. ניתן לעשות זאת על ידי הליכה ברגליים יחפות על הקרקע איפשהו בטבע, אפשר ביער, חורשה או חוף ים, אם ישנם כאלה בקרבת מקום. אפילו יציאה להתאוורר בחצר הבית תועיל מאוד.
דרך נוספת לפרוק את המתח הרגשי היא פשוט לשוחח עם אדם קרוב, בן משפחה או חבר/ה. כאמור, שיחת נפש עם אדם קרוב עשויה לעזור לנו מאוד בשיפור ההרגשה שלנו ובחידוש המוטיבציה, הן בתחומי בריאות והן בתחומים אחרים בחיינו.

בשלב הבא נעבור ל"ריכוך". הכוונה היא להתייחסות מכילה וסבלנית כלפי עצמנו. הטעות הגדולה ביותר שרובנו עושים, היא שקיעה בביקורת עצמית. לרבים מאיתנו יש נטיה להיסחף להאשמות עצמיות כאשר משהו לא הסתדר לנו כפי שרצינו או ציפינו. ניתן לרכך את תחושותינו בעזרת "חיבוק עצמי", פיזי או דמיוני. נפגין אהבה עצמית ופרגון עצמי. נתמקד במחשבות חיוביות על הטוב שבנו ועל פעולות חיוביות שהצלחנו בהן, קטנות ככל שיהיו. זה יעזור לחזק מחדש אצלנו את תחושת המסוגלות העצמית.

בשלב השלישי והסופי נתרכז בהעלאת האנרגיות החיוביות. נבחר לעשות פעולות מקדמות שמסבות לנו אושר ותענוג. למשל: נשמיע מוזיקה אהובה ונרקוד; נתרענן במקלחת מפנקת; נתרגל קצת יוגה; נשב למדיטציה; נעסוק בספורט אהוב; נתכרבל על הספה עם הילדים ו/או עם בן/בת הזוג; נצפה בפרק מסדרה אהובה ומצחיקה; נתפוס תנומה קצרה; נשכב לישון מוקדם בערב.
בקיצור, כל מה שעושה לכם טוב :)

אתם מוזמנים כעת לחזור לקרוא את אחד הפוסטים הראשונים שלי, אודות היציאה למסע שיפור הבריאות ואורח החיים, ומציאת ה"למה" שלי כדרך לדרבון עצמי.
מה לגביכם? שתפו אותי- האם יש לכם גורם תומך כלשהו בסביבתכם היומיומית?
אם עדיין לא מצאתם מקור לתמיכה רגשית – אל תדאגו! גם אני והבלוג שלי יכולים להוות עבורכם גורם תומך. הרגישו חופשי לשתף אותי ולכתוב לי מה מטריד אתכם או מקשה עליכם במסע לבריאות טובה יותר. כתבו לי בתגובות או למייל שלי yael4health@gmail.com
אשמח להיות לכם לעזר, בין אם זו עצה בנושאי בריאות מנסיוני האישי, המלצה, או פשוט אוזן קשבת ללבטים, דאגות וחששות 😊
מעולה! הקשבה ותקשורת פתוחה אודות נושאים שונים הם חלק חשוב מאוד בזוגיות.
לי יש את בן זוגי לדבר כש קשה לי הוא אוזן קשבת שלי בימים קשים