סוגי צומות בריאותיים נפוצים
- sweet&healthy
- 1 ביוני 2021
- זמן קריאה 2 דקות
בפוסט הקודם עסקתי ביתרונותיו של הצום לסירוגין. אם טרם נתקלתם בו, אתם חייבים לקרוא אותו - יש שם מידע רב ערך ומהימן, וסביר להניח שלאחר שתקראו את הפוסט, יתחשק לכם לדלג על ארוחת הבוקר (לפחות כמעט) כל יום...
כפתיח לסדרת הפוסטים שיעסקו בצומות למטרות בריאותיות, פרסמתי פוסט שמסביר בהרחבה מה זה בכלל צום לסירוגין. כדאי מאוד לקרוא גם אותו. אין בעד מה :)
כעת אני רוצה להציג בפניכם מספר סוגים של צומות מעולם הבריאות, כדי להבהיר את ההבדלים בין כל סוג צום.

הנה כמה סוגים עיקריים של צומות בריאותיים, כדי לעזור לכם למצוא את מה שהכי מתאים לכם היום
צום לסירוגין: צום שנמשך בין 12 ל16 שעות, במהלכו נמנעים מאכילה. מתאים למי שרוצה להתחיל להתנסות בצום בריאותי
צום "רטוב": צום שבמהלכו שותים נוזלים כגון מים, תה ירוק, תה מחליטות צמחים, קפה. העיקר שמשקאות אלו לא יהיו ממותקים עם ממתיק כלשהו, וללא כל תוספת בעלת ערך קלורי (ללא חלב/תחליף חלב, ללא שמנת, ללא קינמון, ללא ג'ינג'ר, ללא מיץ לימון, וכדומה). משך הצום יכול להשתנות בהתאם למטרות הצום.
צום "יבש": בצום כזה גם לא שותים בכלל, כמו בצום יום הכיפורים. משך הצום יכול להשתנות בהתאם למטרות הצום.
צום של ארוחה אחת ביום (מארוחת ערב לארוחת ערב). נקרא גם O.M.A.D (one meal a day).
צום של 36 עד 48 שעות. פחות מתאים למי שרק מתחיל להתנסות עם צום בריאותי. יחד עם זאת, היתרונות הבריאותיים של צומות ארוכים הם רבים. אני באופן אישי בחרתי, בשלב זה לפחות, לא להתנסות בצומות של יותר מ24 שעות.
"חיקוי צום" (Fast mimicking): אני אישית לא ממליצה כל כך על סוג זה של צום, בעיקר בשל העובדה שהוא כרוך בצמצום אכילה משמעותי לאורך זמן רב יותר וכולל הפחתה משמעותית בצריכת חלבון יומית. בסוג זה של צום אוכלים כמות נמוכה מאוד של קלוריות (880-100 קלוריות! ממש נמוך מידיי לדעתי). אחוז גבוה מהתזונה היומית בסוג "חיקוי צום" שכזה מורכב משומנים בריאים, כמות נמוכה יחסית של חלבון, מהצומח בלבד (עד 20 גרם), וכמות נמוכה מאוד של פחמימות (עד 20 גרם). "חיקוי הצום" נמשך בדרך כלל 5 ימים. אם בחרתם לנסות סוג זה של "צום", הקפידו לא להתפתות להמשיכו מעבר ל5 ימים. אם יש לכם נטייה לעיסוק יתר באוכל ו/או אם סבלתם מעבר מהפרעת אכילה כלשהי - עדיף להימנע, כדי לא לגרום להתפרצות מחודשת של הפרעת האכילה.
שתפו אותי: האם התנסיתם בעבר באחד או יותר מסוגי הבריאות הבריאותיים שציינתי בפוסט? האם יש בכוונתכם לנסות? אם אכן תבחרו לנסות צום בריאותי ארוך יותר מהצום לסירוגין, כדאי תחילה לתרגל צום קצר יותר במשך תקופה, ורק לאחר שגופכם הסתגל לחלוטין לצום, אז תוכלו לנסות צום ארוך יותר - כמובן אם יש לכם בעיה בריאותית כרונית, מומלץ קודם להתייעץ עם הרופא המטפל.
אשמח לענות לשאלות שלכם, כאן בתגובות, או במייל:
אתם מוזמנים גם לכתוב לי הצעות לנושאים נוספים שמעניינים אתכם מתחום הבריאות ושיפור אורח חיים.
נשתמע 😊
היי אני מתאים לי צום מ21.00 עד9.00 צום של12 שעות .פעם אחד ניסיתי צום של 14 שעות והרגשתי לא טוב.אז חזרתי ל12 שזה הכי מתאים לי בריאותית